Välbesökt valborgsfirande vid Södersjön

Hembygdsföreningens valborgsfirande vid Södersjön blev mycket välbesökt och gynnades av ett fantastiskt fint vårväder. Minst 500 personer hade samlats vid sjön när föreningens ordförande Jan Ottosson hälsade välkommen. Kyrkhults Hembygds- och kyrkokör sjöng traditionsenligt under ledning av kantor Maj Lindström. Talet till våren hölls i år av församlingens kyrkoherde Tobias Bäckström. Kyrkhults scoutkår medverkade med fackeltåg, och efter körsången tände scouterna brasan.
BK Union serverade korv, kaffe med mera under kvällen.
Tulseboda cirkusskola bjöd på en bejublad uppvisning under Måns Areskougs ledning.

Tusentals såg fyrverkeriet
Kvällen avslutades med ett storslaget fyrverkeri. För fjärde året i rad bjöd de båda pyroteknikerna Lennart Johnsson och hans medarbetare Robert Andersson på ett enormt skådespel över Södersjöns vatten. Omkring 2000 personer från skilda orter tittade på evenemanget. Många pampiga fyrverkeripjäser avfyrades, flera av dem har inte tidigare använts i Sverige.

Företag sponsrade
Det enormt fina fyrverkeriet blev möjligt tack vare sponsorspengar från olika företag i bygden. Hembygdsföreningen vill rikta ett varmt tack till alla som bidrog ekonomiskt till fyrverkeriet. Ett särskilt tack också till Lennart Johnsson och hans medarbetare Robert Andersson för ett stort osjälviskt och professionellt arbete som pyrotekniker.

Vädjar om bidrag även från privatpersoner
I samband med fyrverkeriet inbjöd hembygdsföreningen även privatpersoner att vara med och stötta nästa års fyrverkeri med en penninggåva. Vår målsättning är att även framöver kunna erbjuda ett fint fyrverkeri. För en del av de mindre företagen är sponsorsbeloppet en ganska betydande summa, och kan vi få lite hjälp även från privata givare fördelas beloppet på fler.
Välkommen med din gåva som går odelat till nästa års fyrverkeri.  

Klicka här för att se en film på fyrverkeriet